Kezdőlap
Galéria
Dokumentumok
     
 

Noé bárkája

Pályázatra készült óvodánkban, a Berzéki Angyalkert Katolikus Tagóvodában, a Noé bárkája című alkotás!

 

 
     
 

Czinagro Kft. pályázat

Iskolánk 6. osztályos tanulói a Czinagro Kft. pályázatán 1. helyezést értek el rap produkciójukkal. A cég egész napos kirándulással jutalmazza Őket. Köszönjük Kozma-Simai Dalma tanárnő felkészítő munkáját!

 

 
     
 

Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola

Nagy örömünkre 2022. szeptemberétől iskolánkban is működik a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola!

 

 

 
     

 

 

Bábelőadás

2022. november18-án a Csodamalom Bábszínház Meseláda című előadását tekintették meg óvodásaink és iskolásaink. Az előadás költségét a fenntartónk által biztosított hitéleti keretből fedeztük. Köszönjük szépen ezt a lehetőséget is! A kicsinyek nagyon jól érezték magukat!

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Szentmisén a hernádnémeti templomban

2022. november 16-án a Szerencsi Esperesi Kerület papjai gyűltek össze a hernádnémeti templomban szentmisén, ahol iskolánk tanulóinak és tanárainak képviselői is részt vettek az ünnepi alkalmon.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Szent Erzsébet ünnepe

November 19. Szent Erzsébet, iskolánk védőszentjének, napja. Ez alkalomból újra intézményünkben tartottunk szentmisét november 15-én.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Szent Márton napja

November 11. Szent Márton napja. Iskolánk alsós tanulói színvonalas műsort állítottak műsort mutattak be Edit néni és Anikó néni irányításával. Óvodásaink is megemlékeztek Márton püspökről. Kedves munkáikból kiállítást készítettek az óvó nénik.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Gardrób Színtársulat

2022. november 3-án a Gardrób Színtársulat vidám előadását tekinthették meg tanulóink, akik a SAMI meghívásából vendégeskedtek nálunk.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Rózsafüzér hónapja

Október Szűzmária és a rózsafűzér hónapja. Tanítványaink Ildikó nénivel részt vettek a hernádkaki templom rózsafűzér imádságán. Köszönjük kitartásukat, imáikat!

     

<<képek a galériában>>

 
     
 

Fónagyság

Október 25-én Főnagyságra kaptunk meghívást. Iskolánk 44 diákja és kísérőik tartalmas programokon vehettek részt. Sétájuk során ismerkedtek az erdő élővilágával, az erdő életközösségével és a klímaváltozás hatásaival is. A finom ebéd után az erdei iskolában társasjátékokkal játszottak, amelyek bővítették tudásukat. Köszönjük Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. osztályvezető asszonyának meghívását! Iskolánk négy gyönyörű facsemetét is kapott ajándékba, melyeket intézményünk közelébe ültetünk majd el.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Nemzeti ünnepünk - október 23.

Nemzeti ünnepünkről, október 23-ról méltó módon emlékezett iskolánk közössége. Köszönet az énekkarosoknak, az irodalmi színpad tagjainak és a felkészítő tanároknak áldozatos munkájukért!

     

<<képek a galériában>>

 
     
 

Szüreti mulatság

2022. október 15-én szüreti mulatságot rendeztünk. Az elmúlt évek bezártsága után egy nagyszabású, lendületes programot sikerült szerveznünk, amelynek bevétele iskolánk diákjait támogatja. A hajnalig tartó bálon több mint kétszáz vendég vett részt.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Emlékezés az aradi vértanúkra

Október 6-án az aradi vértanúkra emlékeztünk nemzetünk gyásznapján. Kozma-Simai Dalma tanárnővel diákjaink kisfilmet készítettek ebből az alkalomból.

     

<<képek a galériában>>

 
     
 

Az állatok világnapja

Október 4. az állatok világnapja. Iskolánk minden évben meghirdeti az „Év madara” rajzpályázatot. Az idén a zöld küllőről készült pályamunkákat vártuk. Sok szép alkotással örvendeztettek meg minket a környékbeli iskolák diákjai és saját tanulóink is.

     

<<képek a galériában>>

 
     
 

A zene világnapja

Október 1. a zene világnapja alkalmából hangszerbemutatót és mini koncertet tekinthettünk meg. Köszönet érte Galuskáné Kobza Zita tanító néninek, a SAMI művész-tanárainak és Lehóczki Gábor iskolatitkárunknak.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Üzenet a klímatárgyalóknak

hernadsuli

     

<<képek a galériában>>

 
     
 

,,Népmese napja"

2022. szeptember 29-én „Népmese napja” alkalmából Ádám Istvánné Editke tanító néni irányításával, szervezésével a könyvtárban jó hangulatú vetélkedőn vettek részt tanulóink, ahol ismereteikről és ügyességükről is számot adtak.

     

<<képek a galériában>>

 
     
 

Szent Gellért

2022. szeptember 24-én is megemlékeztünk Szent Gellért püspökről, aki a katolikus iskolák védőszentje. A szentmisét iskolán aulájában mutatta be Krisztián atya.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Versmondó verseny

2022. szeptember 23.: „Legyél a béke követe” elnevezésű versmondó versenyen sikeresen szerepelt Horváth Lajos Szilárd iskolánk 7. osztályos tanulója. Felkészítő tanára Kozma – Simai Dalma tanárnő volt.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Tentestületi kirándulás

2022. szeptember 8-án zempléni tájak felé indult útnak teljes tantestületünk. Első állomásunk Károlyfalva volt, ahol meglátogattuk Jaskó László atya sírját, ahol elhelyeztük virágainkat, és imádkoztunk. Majd a templomban Nagy Krisztián atya szentmisét mutatott be. Ezután Regéc felé vettük az irányt. Itt a Veronika Vendégházban ebédeltünk, majd pedig Huttkay Tímea bútorfestő irányításával csodálatos hűtőmágneseket készítettünk. A csapat annyira belefeledkezett a munkába, hogy már késve érkeztünk Hercegkútra, ahol a Hajnalhozó Borászatot mutatta be csapatunknak Stumpf Péter tulajdonos. Élményekben gazdag nap után, lelkileg feltöltődve tértünk haza.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Symphonia Alapfokú Művészeti iskola

2022 szeptemberétől nagy örömünkre iskolánk is bekapcsolódott a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola (SAMI) munkájába! A Symphonia program célja a résztvevő gyermekek körében a lemorzsolódás csökkentése a zene, mint eszköz segítségével.

     

<<képek a galériában>>

 
     
 

Reggeli közös ima

Reggelenként közös imával kezdjük a napot.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Tanévnyitó szentmise templomunkban

2022. szeptember 1-jén tanévnyitó szentmisére gyűltünk össze templomunkban: „Veni Sancte! – Jöjj szentlélek!” A szentmisén imádkoztunk, hogy a Szentlélek Isten mennyekből kiáradó sugara világítsa meg mindennapjainkat.

 

<<képek a galériában>>

 
     
 

Tanévnyitó értekezlet

A 2022/2023. tanév nevelőtestületi tanévnyitó értekezletére 2022. augusztus 30-án került sor.

 

<<képek a galériában>>

 
 

 

 
 

Egri Főegyházmegye ünnepélyes tanévnyitója

2022. augusztus 24-én az Egri Főegyházmegye ünnepélyes tanévnyitójára Sárospatakon került sor. Az új tanév jelmondata: „A szentmise a család erőforrása.”.

   

<<képek a galériában>>

 
     
 

Ünnepélyes alakuló értekezlet

2022. augusztus 22-én ünnepélyes alakuló értekezletet tartott intézményünk kollektívája, melyen részt vettek berzéki kollégáink is. Intézményünk 2022. szeptember 1-jétől Mátyás Király Katolikus Általános Iskola és Óvodaként folytatja működését. Berzéki kollégáinkkal jó hangulatú délelőttöt töltöttünk együtt, amelynek része volt a szentmise, és amelyet ebéddel zártunk.

 

<<képek a galériában>>

.
     

 

Cím: 3563 Hernádkak Petőfi u. 16., Tel: +36-46/582-212, e-mail: hernadsuli@gmail.com